Smaczny sos z wieprzowiną i marchewką.
Składniki:
Przygotowanie
Karkówkę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z cebulą pokrojoną w piórka. Następnie mięso przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i dusimy przez ok 20 minut. Marchew kroimy w plasterki lub półplasterki i dodajemy do karkówki. Kiedy mięso i marchew będzie miękkie dodajemy przyprawy, czosnek przeciśnięty przez praskę i koncentrat pomidorowy. Dusimy jeszcze około 10 minut. Sos można zagęścić mąką, jeśli jest zbyt rzadki.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…