Smaczny sos z wieprzowiną i marchewką.
Składniki:
Przygotowanie
Karkówkę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z cebulą pokrojoną w piórka. Następnie mięso przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i dusimy przez ok 20 minut. Marchew kroimy w plasterki lub półplasterki i dodajemy do karkówki. Kiedy mięso i marchew będzie miękkie dodajemy przyprawy, czosnek przeciśnięty przez praskę i koncentrat pomidorowy. Dusimy jeszcze około 10 minut. Sos można zagęścić mąką, jeśli jest zbyt rzadki.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…