Przepis na zupę z młodych buraków z jajkiem.
Składniki:
Przygotowanie
Buraczka obieramy, płuczemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Botwinkę dokładnie płuczemy, drobno siekamy.
Do bulionu dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i zagotowujemy. Dorzucamy starte buraczki, ziemniaki pokrojone w kostkę, marchew i pietruszkę również starte, a po 15 minutach posiekaną botwinkę. Gotujemy do miękkości warzyw.
Wlewamy ocet, wsypujemy koperek, doprawiamy do smaku solą i mielonym pieprzem. Zupę zdejmujemy z palnika. Śmietanę mieszamy najpierw z kilkoma łyżkami gorącej zupy i wlewamy do niej. Mieszamy.
Barszcz podajemy z ugotowanymi na twardo i pokrojonymi w ćwiartki jajkami.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…