Nie jest to potrawa, która wszystkim smakuje. Trzeba lubić aromat cynamonu, który jest tu dość intensywny.
Podajemy z kluskami śląskimi.
Składniki:
kilka plastrów karkówki
kilka suszonych śliwek
łyżka śmietany 18%
liść laurowy
Marynata:
sól, pieprz
płaska łyżeczka cynamonu
szczypta imbiru
oliwa
Przygotowanie
Składniki na marynatę mieszamy i obtaczamy w niej karkówkę. Mięso odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Następnie smażymy je na patelni. Kiedy będzie rumiane, przekładamy do rondelka i zalewamy wodą, tak aby całość była przykryta. Dodajemy pokrojone ne mniejsze kawałki śliwki i liść laurowy. Całość dusimy, aż karkówka będzie miękka, w razie potrzeby podlewając wodą. Na koniec gotowania dodajemy śmietanę.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…