Przepis na pyszny obiad. Podajemy z pieczywem, makaronem lub ziemniakami.
Składniki:
Do pulpetów:
Ponadto:
Przygotowanie
Mięso łączymy z jajkiem, przyprawami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, kajzerką, wyrabiamy na jednolitą masę, formujemy kuleczki nieco większe niż orzech włoski, obtaczamy w mące i wrzucamy na osolony wrzątek (około 1,5 litra). Gotujemy na małym ogniu (około 20 minut), następnie pulpeciki wyjmujemy na talerz. Wywar w którym się gotowały zostawiamy.
Cebulę kroimy w piórka, pieczarki i ogórki w plasterki, paprykę w paski.
Na patelni podsmażamy na złoty kolor cebulę, następnie dodajemy pieczarki, po chwili paprykę i ogórki. Całość chwilkę podsmażamy, po czym przekładamy do wywaru po pulpetach. Dorzucamy koncentrat pomidorowy, przyprawiamy i gotujemy ok 15 minut. Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie i wlewamy do naszego sosu, zagęszczając go. Pulpety przekładamy do sosu, całość zagotowujemy, ewentualnie doprawiamy.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…