Przepis na pyszny i szybki obiad z makaronem w sosie śmietanowym z pieczarkami i serem żółtym.
Składniki:
opakowanie makaronu rurki
500 g pieczarek
250 ml śmietanki 30%
150 g startego żółtego sera + garść do posypania
sól, pieprz
szczypior
2 ząbki czosnku
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. W tym czasie na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Następnie wsypujemy pokrojone w plastry pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy, przyprawiamy. Mieszamy i wlewamy śmietankę. Podgrzewamy i dodajemy starty ser. Sos dusimy do czasu zgęstnienia śmietanki.
Odcedzony makaron wsypujemy na patelnię z sosem. Mieszamy, wykładamy na talerze i posypujemy szczypiorkiem i serem żółtym.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…