Przepis na pyszny dodatek do obiadu.
Składniki:
Przygotowanie
Ziemniaki obieramy i gotujemy z dodatkiem soli. Boczek kroimy w bardzo drobną kostkę i podsmażamy na suchej patelni. Zamrożony szpinak wrzucamy do rondelka i podgrzewamy z łyżką masła. Ugotowane ziemniaki ugniatamy tłuczkiem razem z resztą masła i śmietaną. Następnie dodajemy boczek, posiekany koperek i szczypiorek oraz szpinak. W razie konieczności doprawiamy solą. Wszystko dokładnie mieszamy.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…