Przepis na pyszny dodatek do obiadu.
Składniki:
Przygotowanie
Ziemniaki obieramy i gotujemy z dodatkiem soli. Boczek kroimy w bardzo drobną kostkę i podsmażamy na suchej patelni. Zamrożony szpinak wrzucamy do rondelka i podgrzewamy z łyżką masła. Ugotowane ziemniaki ugniatamy tłuczkiem razem z resztą masła i śmietaną. Następnie dodajemy boczek, posiekany koperek i szczypiorek oraz szpinak. W razie konieczności doprawiamy solą. Wszystko dokładnie mieszamy.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…