Pyszna, słodka, sycąca, gorąca czekolada z nutką cynamonu i wanilii. Idealna w chłodne i ponure jesienne wieczory, które łatwiej przetrwać siedząc pod kocem z kotem na kolanach, czytając dobrą książkę i popijając właśnie taką czekoladę. Często praktykuję taki sposób na jesienno-zimową chandrę 😉
Składniki:
Przygotowanie
Do rondelka wlewamy mleko i śmietankę, dodajemy cukier waniliowy, kakao i posiekaną na kawałki czekoladę. Podgrzewamy na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając, aż czekolada się rozpuści. Zagotowujemy i dodajemy cynamon oraz aromat waniliowy.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…
View Comments
Gorąca czekolada! Na jesienne wieczory - to jest to! :)