Schab duszony w marchewkowym sosie to proste i łatwe danie na obiad. Jedynie może nieco czasochłonne, bo schab potrzebuje trochę czasu żeby zmięknąć. Szczerze mówiąc, nie spodziewałam się, że połączenie schabu i marchewki będzie takie smaczne.
Składniki:
Przygotowanie
Mięso kroimy w plastry, lekko rozbijamy, posypujemy solą, pieprzem i papryką. Na patelni rozgrzewamy olej lub oliwę i smażymy schabowe z obu stron. Marchewkę ścieramy na grubej tarce. Dodajemy ją do mięsa z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Zalewamy bulionem. Dusimy mięso pod przykryciem, na małym ogniu, przez ok. 50-60 minut. Pod koniec duszenia dodajemy lubczyk, majeranek, cebulę suszoną. Ewentualnie doprawiamy jeszcze solą i pieprzem. Na koniec schab wyjmujemy z garnka, a pozostały sos zagęszczamy mąką wymieszaną z zimną wodą.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…