Prosty przepis na faszerowaną paprykę. Jeśli chcemy, żeby była bardziej dietetyczna zamiast wieprzowego mięsa mielonego, dodajemy drobiowe.
Składniki:
Przygotowanie
Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, aż odparuje z nich sok. Odstawiamy je, aż ostygną. Do miski wkładamy mięso, pieczarki, jajko i przyprawy. Mieszamy.
Papryki przekrawamy na pół, wycinamy gniazda nasienne i usuwamy ze środka wszelkie nasiona. Papryki napełniamy farszem. Na farszu rozsmarowujemy serek. Układamy je w naczyniu żaroodpornym i podlewamy wodą. Pieczemy w rozgrzanym do temperatury 180 stopni C piekarniku przez około 40 min.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…
View Comments
Uwielbiam papryki w takim wydaniu :) cukinie faszerowane też są pyszne!
http://www.sagneska.pl