Przepis na wegetariański pasztet z marchewką i soczewicą. W sam raz do pieczywa. Mojej większej połówce bardzo smakował, mnie troszkę mniej, pewnie dlatego, że nie przepadam za soczewicą.
Składniki:
Przygotowanie
Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie, aż będzie się „rozsypywać”. Jeśli nie wchłonie całej wody to ją odcedzamy i odciskamy kiedy wystygnie. W tym czasie cebulę drobno siekamy lub ścieramy na tarce i podsmażamy na oleju, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i marchew startą na tarce o drobnych oczkach. Warzywa podlewamy pół szklanki wody i dusimy, aż marchewka będzie miękka. Gdy wszystkie składniki troszeczkę ostygną, dodajemy przyprawy, płatki owsiane i jajka i dokładnie mieszamy. Przekładamy do podłużnej formy do pieczenia. Pieczemy w piekarniku w 180 C przez 30-40 minut.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…