Gulasz jest ostry, naprawdę ostry. Tak ostry, że nie byłam w stanie go zjeść. Za to mojej większej połówce tak bardzo smakował, że sam zjadł cały garnek i do tej pory wspomina go z rozrzewnieniem. Jeśli jednak wolicie coś mniej ostrego dodajcie pół papryczki pepperoni zamiast trzech. Składniki:
Przygotowanie
Fasolkę namaczamy na noc i gotujemy w tej samej wodzie. Odstawiamy. Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy z obu stron. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Czekamy aż się zarumieni, następnie wlewamy ok. szklankę wody i dusimy karkówkę do miękkości. Następnie dodajemy papryczki pokrojone w kostkę i przyprawy. Kiedy i papryczki zmiękną, dodajemy ugotowaną fasolę i gotujemy jeszcze ok. 2 minut. Ew. można jeszcze podlać gulasz wodą, jeśli zrobi się zbyt gęsty.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…