Gulasz jest ostry, naprawdę ostry. Tak ostry, że nie byłam w stanie go zjeść. Za to mojej większej połówce tak bardzo smakował, że sam zjadł cały garnek i do tej pory wspomina go z rozrzewnieniem. Jeśli jednak wolicie coś mniej ostrego dodajcie pół papryczki pepperoni zamiast trzech. Składniki:
Przygotowanie
Fasolkę namaczamy na noc i gotujemy w tej samej wodzie. Odstawiamy. Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy z obu stron. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Czekamy aż się zarumieni, następnie wlewamy ok. szklankę wody i dusimy karkówkę do miękkości. Następnie dodajemy papryczki pokrojone w kostkę i przyprawy. Kiedy i papryczki zmiękną, dodajemy ugotowaną fasolę i gotujemy jeszcze ok. 2 minut. Ew. można jeszcze podlać gulasz wodą, jeśli zrobi się zbyt gęsty.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…