To niby nic takiego – burak, oliwa i kilka dodatków, ale danie jest niesamowicie pyszne. Mogłabym jej jeść codziennie, co zresztą wyszłoby mi na zdrowie, gdyż buraki to skarbnica witamin.
Składniki (na dwie porcje):
Przygotowanie
Buraki gotujemy w wodzie do miękkości. Ostudzamy je, obieramy i kroimy w cienkie plastry. Pestki dyni podprażamy na suchej patelni. Na talerzach układamy rukolę, na niej plastry buraka. Posypujemy solą i pieprzem i skrapiamy oliwą i octem. Na to nakładamy porwaną na kawałki mozzarellę i posypujemy pestkami dyni.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…