Przepis na placuszki z marchewki, cukinii i ziemniaków pieczone w piekarniku. Jeden to tylko 47 kcal, więc można się objadać do woli. Uwielbiam je 😉 Można je podać z dowolnym sosem, ja preferuję czosnkowy.
Składniki (na ok 9 placuszków):
Przygotowanie
Warzywa myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Ze startych warzyw odsączamy nadmiar wody, dodajemy jajko, mąkę i przyprawy. Mieszamy dokładnie. Blaszkę wyścielamy papierem do pieczenia i smarujemy olejem. Na blaszce układamy placuszki. Wstawiamy je do nagrzanego do 180 C piekarnika i pieczemy ok 40 min, aż nabiorą złotego koloru.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…