Kompoty pamiętam z dzieciństwa, choć wtedy ich nie lubiłam. Z wiekiem natomiast coraz chętniej sięgam po naturalne smaki – w tym sezonie w mojej kuchni renesans przechodzą właśnie kompoty 😉
Składniki:
Przygotowanie
Owoce myjemy. Rabarbar kroimy na mniejsze kawałki, jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w ósemki. Owoce przekładamy do garnka, dodajemy goździki, zalewamy wodą i zagotowujemy. Od momentu kiedy woda zacznie wrzeć, gotujemy ok 10 min, aż jabłka staną się miękkie. Na końcu kompot słodzimy. Mi najlepiej smakuje kompot ostudzony i odcedzony, gdyż rabarbar się rozwarstwia.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…
View Comments
Ma cudowny kolor :)