Kompoty pamiętam z dzieciństwa, choć wtedy ich nie lubiłam. Z wiekiem natomiast coraz chętniej sięgam po naturalne smaki – w tym sezonie w mojej kuchni renesans przechodzą właśnie kompoty 😉
Składniki:
Przygotowanie
Owoce myjemy. Rabarbar kroimy na mniejsze kawałki, jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w ósemki. Owoce przekładamy do garnka, dodajemy goździki, zalewamy wodą i zagotowujemy. Od momentu kiedy woda zacznie wrzeć, gotujemy ok 10 min, aż jabłka staną się miękkie. Na końcu kompot słodzimy. Mi najlepiej smakuje kompot ostudzony i odcedzony, gdyż rabarbar się rozwarstwia.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…
View Comments
Ma cudowny kolor :)