Aromatyczny dodatek do obiadu, czyli młode ziemniaki z lubczykiem smażone w mleku. Jeśli lubicie gorzkawy smak lubczyku, na pewno przypadną wam do gustu. Przypominam, że podobno lubczyk jest również afrodyzjakiem 😉
Składniki:
Przygotowanie
Ziemniaki oskrobujemy ze skórki i kroimy w dość grube plastry. Podsmażamy na oleju na złoty kolor, następnie zalewamy mlekiem i dodajemy posiekany lubczyk. Dusimy aż ziemniaki zmiękną, a mleko się zredukuje. Doprawiamy do smaku.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…
View Comments
Trafiłam tu z dompelenpomyslow.pl i bede zagladac na pewno czesciej :) Fajne przepisy!