Pyszna przekąska dla osób dbających o linię. Idealne na syte śniadanie. Jedna pizzerinka ma około 170 kcal.
Składniki (na 6 pizzerinek):
- 4 jajka
- po 4 kopiaste łyżki otrębów pszennych i owsianych
- 4 łyżki maki żytniej pełnoziarnistej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- sól, pieprz, bazylia
Ponadto:
- sos pomidorowy (2 łyżki koncentratu, łyżka wody, łyżka oliwy, 2 ząbki czosnku, bazylia, oregano, sól, pieprz)
- 6 plasterków szynki
- mozzarella (light)
- kilka pieczarek
Przygotowanie
Składniki na pizzerinki mieszamy ze sobą i odstawiamy na 15 minut. Ciasto dzielimy na sześć kulek, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczamy. Pizzerinki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 15 minut. Następnie rozsmarowujemy na nich sos i układamy dodatki. Zapiekamy jeszcze ok 10 min.
Zostaw odpowiedź