Prosty przepis na biszkoptowe ciasto z rabarbarem (mogą być inne owoce), które robi się błyskawicznie.
Składniki:
Ponadto:
Przygotowanie
Rabarbar obieramy, kroimy w kostkę i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na jakieś pół godziny i odlewamy sok, który się wytworzył. Jajka ubijamy mikserem przez około 5 minut. Następnie dalej ubijając wsypujemy cukier, po chwili mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (o wym 24x24cm). Rabarbar mieszamy z mąką ziemniaczaną i wykładamy na ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 35-40 minut.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…