Pyszny, wilgotny chlebek czy też ciasto z bananów. Świetnie sprawdzi się na śniadanie czy podwieczorek. Podajemy z dżemem, jogurtem, owocami czy miodem. 100 g chlebka to tylko 151 kcal.
Składniki:
Przygotowanie
Banany blendujemy albo rozgniatamy tłuczkiem z jajkami na gładką masę. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli oraz cynamon. Wszystko mieszamy ze sobą dokładnie. Ciasto przekładamy do keksówki i posypujemy cynamonem. Pieczemy około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…
View Comments
Mniam! Muszę w końcu zrobić taki chlebek :D