Przepis na pyszne placuszki marchewkowe. Zjedliśmy je z dipem jogurtowo-ogórkowym, ale można je również podać na słodko z jogurtem, dżemem czy owocami.
Składniki:
Dip:
Przygotowanie
Marchew obieramy i gotujemy do miękkości. Kiedy trochę przestygnie, miksujemy ją blenderem, albo ugniatamy tłuczkiem na puree. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i układamy na niej łyżką placuszki. Smażymy je z obu stron na rumiano.
Ogórka ścieramy na tarce o dużych oczkach, posypujemy solą i odstawiamy na 10 minut. Następnie odciskamy wodę, dodajemy jogurt, koperek i resztę składników. Mieszamy.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…