zapiekanki z makaronem
Ta zapiekanka to dobry sposób na zużycie wędlin zalegających w lodówce.
Składniki:
250 g makaronu świderki
250 g wędliny (kiełbasy, szynki, boczku itp.)
garść oliwek zielonych
papryka czerwona
puszka kukurydzy
200 ml jogurtu
jajko
150 g sera żółtego
papryka wędzona
Przygotowanie
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Paprykę i wędlinę kroimy w paski. Kukurydzę odsączamy, oliwki przekrawamy na pół. Jogurt i jajko mieszamy ze sobą, dodajemy połowę startego sera żółtego. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, przyprawiamy i mieszamy. Wsypujemy do naczynia żaroodpornego, posypujemy resztą sera żółtego i zapiekamy jakieś 25 min w temp 180 C.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…