Przepis na pyszną i sytą zupę fasolową. Jedna z moich ulubionych 😉
Składniki:
Przygotowanie
Fasolę zalewamy wodą i zostawiamy na noc. Następnie gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i odcedzamy. Ziemniaki kroimy w kostkę, marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce. Warzywa wkładamy do garnka, zalewamy bulionem, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i gotujemy do miękkości. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i por i smażymy jeszcze kilka minut. Do bulionu z warzywami dodajemy kiełbasę z boczkiem i fasolę. Dodajemy również przecier pomidorowy i przyprawy. Gotujemy jeszcze kilka minut.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…