Przepis na pyszną i sytą zupę fasolową. Jedna z moich ulubionych 😉
Składniki:
Przygotowanie
Fasolę zalewamy wodą i zostawiamy na noc. Następnie gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i odcedzamy. Ziemniaki kroimy w kostkę, marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce. Warzywa wkładamy do garnka, zalewamy bulionem, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i gotujemy do miękkości. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i por i smażymy jeszcze kilka minut. Do bulionu z warzywami dodajemy kiełbasę z boczkiem i fasolę. Dodajemy również przecier pomidorowy i przyprawy. Gotujemy jeszcze kilka minut.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…