Szybka, pyszna bezmięsna zapiekanka, która sprawdzi się idealnie kiedy nie mamy pomysłu na obiad. Przepis wymaga tylko kilku składników, aby wyczarować pyszne danie.
Składniki:
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Por kroimy w półplasterki lub kostkę, pieczarki w plasterki. Por i pieczarki podsmażamy na patelni, następnie wlewamy do nich śmietanę i dusimy od czasu do czas mieszając, aż śmietana zgęstnieje. Dodajemy zioła. Ser ścieramy na tarce. Sos śmietanowy z pieczarkami łączymy z makaronem i połową sera żółtego. Przyprawiamy do smaku.
Zapiekankę wkładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy resztą sera. Zapiekamy w temp 180 C około 20 minut.
Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji…
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
View Comments
Czy zamiast takiej tłustej śmietany možna użyć np.18%?
Podejrzewam, że można ;)