Szybka, lekka warzywna przekąska, która sprawdzi się na spotkaniu z przyjaciółmi i nie tylko. Jedna cukinia ma tylko 274 kcal, a 100 g czyli ok 2 plasterki to 46 kcal.
Składniki:
Sos:
Przygotowanie
Cukinie kroimy na ok 1,5 centymetrowe plastry. Pomidory zalewamy wrzącą wodą na 10 minut, następnie wyjmujemy i obieramy ze skórki. Miksujemy je z czosnkiem, oliwą i przyprawami. Pieczarki kroimy w drobne plasterki i smażymy na suchej patelni. Oliwki kroimy w plasterki. Mozzarellę ścieramy na tarce. Plastry cukinii układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na nie nakładamy łyżeczką sos pomidorowy, pieczarki, oliwki, na końcu ser. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 30 minut.
Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji…
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…