Przepis na pyszne, mięciutkie kluski kładzione z ziemniaków w towarzystwie szpinaku. Choć może nie wyglądają najpiękniej, są bardzo smaczne. Najlepiej smakują okraszone cebulką i skwarkami z boczku.
Składniki:
Dodatkowo:
boczek, cebula
Przygotowanie
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, studzimy i przeciskamy przez praskę. Szpinak podsmażamy na patelni na łyżeczce masła. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, mieszamy dokładnie. W dużym garnku zagotowujemy wodę z łyżeczką soli. Do wrzącej wody wkładamy oderwane kawałki ciasta (odrywamy je byle jak łyżką albo zmoczoną ręką na małe kawałki). Kluski gotujemy od momentu jak wypłyną na powierzchnię przez około minutę. Wyławiamy łyżką cedzakową i osączamy.
Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to idealny pomysł na lekki, a jednocześnie…
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami to jedno z tych dań, które zawsze się…
Miękkie, puszyste i gotowe w niecałe 20 minut – te bułki twarogowe z air fryera…
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…