Pyszne placuszki z warzywami pieczone w piekarniku. Danie niskokaloryczne, jednak smaczne i sycące. Jeden placuszek ma tylko 70 kcal.
Składniki (ok 9 sztuk):
Przygotowanie
Warzywa myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Z ziemniaków odciskamy nadmiar wody. Wkładamy je do jednej miski, dodajemy resztę składników (prócz oleju). Mieszamy. Na wyłożoną papierem do pieczenia i posmarowaną olejem blaszkę układamy placuszki. Pieczemy je w 200 C przez ok 20 min, następnie wyjmujemy blaszkę, obracamy je i pieczemy jeszcze ok 15 min.
Ciasto Słonecznikowy Figlarek to połączenie puszystego, delikatnie korzennego biszkoptu, lekkiego kremu twarogowego i cudownie chrupiącego…
Bułki z parówką to jedna z tych przekąsek, które znikają szybciej, niż zdążysz wyjąć drugą…
Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji…
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
View Comments
Placuszki? Super! Kochamy wszelakie juz od dawna!
:)