Przepis na pastę do pieczywa, która równie dobrze może być sałatką, jeśli składniki pokroimy nieco grubiej.
Składniki:
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Pora i paluszki krabowe drobno siekamy. Kiełki podsmażamy na maśle (można również dodać surowe) i odsączamy na ręczniku papierowym. Składniki wkładamy do jednej miski, dodajemy majonez i przyprawy. Pastę mieszamy dokładnie i wkładamy do lodówki na godzinę.
Gulasz segedyński to klasyczny, sycący obiad, który świetnie sprawdza się szczególnie w chłodniejsze dni. Delikatne,…
Ciasto Słonecznikowy Figlarek to połączenie puszystego, delikatnie korzennego biszkoptu, lekkiego kremu twarogowego i cudownie chrupiącego…
Bułki z parówką to jedna z tych przekąsek, które znikają szybciej, niż zdążysz wyjąć drugą…
Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji…
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
View Comments
Świetna pasta! Na pewno wypróbuję. Ostatnio znudziły mi się wszelkie sklepowe wymysły i szleję z pastami kanapkowymi. :)