Pyszna, domowa zupa z ogórkami kiszonymi i ryżem. Szybka i wymaganie niewiele pracy.
Składniki:
Przygotowanie
Do garnka wlewamy ok 1,5 l wody. Warzywa obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do garnka razem z kilkoma ziarnami ziela angielskiego i liśćmi laurowymi. Kiedy wywar się zagotuje dodajemy por (w całości) i dosypujemy ryż. Zupę gotujemy ok 20 minut na małym gazie, od czasu do czasu mieszając.
Pod koniec gotowania dodajemy ogórki starte na tarce o grubych oczkach wraz z wodą z ogórków. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Gotujemy 5 minut i dodajemy śmietanę zaprawioną wcześniej odrobiną zupy. Zupę mieszamy i wyłączamy ogień.
Śledzie w wersji sałatkowej to jeden z najprostszych sposobów na podanie tej ryby w nieco…
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które najlepiej smakują wtedy, gdy mają chwilę…
Wybór odpowiedniej patelni może diametralnie zmienić jakość gotowania — wpływa na smak potraw, ich teksturę…
Mięciutkie, aromatyczne i idealnie zarumienione kapuśniaczki to przekąska, która pasuje do każdej okazji – od…
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser, który zachwyca delikatnym połączeniem jasnego biszkoptu, makowego blatu,…
Gulasz segedyński to klasyczny, sycący obiad, który świetnie sprawdza się szczególnie w chłodniejsze dni. Delikatne,…
View Comments
pyszna, szybka i niedroga :) dla efektu dodałam do swoich ogórków super ogórki kwaszone z Gomaru, szkoda tak niskiej oceny :( przepis jest przedni, nie każdy potrafi ją zrobić
Bardzo prosta, sycąca i pyszna. Najlepszy przepis !