Pyszna, domowa zupa z ogórkami kiszonymi i ryżem. Szybka i wymaganie niewiele pracy.
Składniki:
Przygotowanie
Do garnka wlewamy ok 1,5 l wody. Warzywa obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do garnka razem z kilkoma ziarnami ziela angielskiego i liśćmi laurowymi. Kiedy wywar się zagotuje dodajemy por (w całości) i dosypujemy ryż. Zupę gotujemy ok 20 minut na małym gazie, od czasu do czasu mieszając.
Pod koniec gotowania dodajemy ogórki starte na tarce o grubych oczkach wraz z wodą z ogórków. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Gotujemy 5 minut i dodajemy śmietanę zaprawioną wcześniej odrobiną zupy. Zupę mieszamy i wyłączamy ogień.
Pstrąg zapiekany z warzywami to prosty i pyszny pomysł na lekki obiad prosto z piekarnika.…
Domowa sałatka śledziowa po chłopsku to klasyk, który nigdy się nie nudzi. Połączenie śledzia, ziemniaków,…
Surówka po kreolsku to idealny sposób, by w kilka minut ożywić każdy obiad. Świeże ogórki,…
Ciasto Sołtysa to jeden z tych wypieków, które robią wrażenie już od pierwszego spojrzenia. Warstwy…
Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to idealny pomysł na lekki, a jednocześnie…
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami to jedno z tych dań, które zawsze się…
View Comments
pyszna, szybka i niedroga :) dla efektu dodałam do swoich ogórków super ogórki kwaszone z Gomaru, szkoda tak niskiej oceny :( przepis jest przedni, nie każdy potrafi ją zrobić
Bardzo prosta, sycąca i pyszna. Najlepszy przepis !