Pyszna, domowa zupa z ogórkami kiszonymi i ryżem. Szybka i wymaganie niewiele pracy.
Składniki:
Przygotowanie
Do garnka wlewamy ok 1,5 l wody. Warzywa obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do garnka razem z kilkoma ziarnami ziela angielskiego i liśćmi laurowymi. Kiedy wywar się zagotuje dodajemy por (w całości) i dosypujemy ryż. Zupę gotujemy ok 20 minut na małym gazie, od czasu do czasu mieszając.
Pod koniec gotowania dodajemy ogórki starte na tarce o grubych oczkach wraz z wodą z ogórków. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Gotujemy 5 minut i dodajemy śmietanę zaprawioną wcześniej odrobiną zupy. Zupę mieszamy i wyłączamy ogień.
Zapiekane sakiewki z kurczaka to prosty, a jednocześnie efektowny pomysł na obiad dla całej rodziny.…
Sałatka brokułowa z fetą i jajkiem to pyszne połączenie świeżych warzyw, kremowego sera, jajek…
Wilgotny murzynek z wiśniami to ciasto, które smakuje każdemu i sprawdzi się dosłownie zawsze –…
Bakłażany faszerowane ryżem i mięsem to smaczne i sycące danie, które przygotujesz bez większego wysiłku.…
Puszyste, złociste i pełne aromatycznego farszu – bułeczki nadziane z patelni to przepis, który podbije…
Placuszki to klasyk, który nigdy się nie nudzi. Te delikatne i puszyste placuszki z borówkami…
View Comments
pyszna, szybka i niedroga :) dla efektu dodałam do swoich ogórków super ogórki kwaszone z Gomaru, szkoda tak niskiej oceny :( przepis jest przedni, nie każdy potrafi ją zrobić
Bardzo prosta, sycąca i pyszna. Najlepszy przepis !