Przepis na smaczną, soczystą i miękką karkówkę w sosie pomidorowo-majonezowym na obiad.
Składniki:
Sos:
Przygotowanie
Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy na plastry ok.4 cm. Przyprawiamy solą , pieprzem i podsmażamy z obu stron na patelni na oleju, aż się zarumienią.
Cebulę kroimy w pół plastry, pieczarki na ćwiartki. Składniki na sos mieszamy ze sobą. Plastry karkówki smarujemy sosem z obu stron i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu układamy cebulę i pieczarki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy pod przykryciem przez ok 50 min. w temp. 180°C (do miękkości mięsa). Następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze 10 min.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…
View Comments
Ranyyyy, ten obiad wygląda tak smakowicie, że nagle zrobiłam się strasznie głodna