Po świątecznym obżarstwie polecam lekkie placuszki z kaszy jaglanej, marchewki i cukinii.
Składniki:
Przygotowanie
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (nawet lekko rozgotować). Cebulę drobno siekamy, marchew i cukinię obieramy i ścieramy na tarce. Marchew i cebulę podsmażamy chwilę na maśle, następnie dodajemy cukinię i czosnek przeciśnięty przez praskę, zalewamy 1/3 szklanki wody i dusimy do miękkości. Kaszę, warzywa, jajka, mąki i przyprawy przekładamy do jednej miski i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką kładziemy placuszki i smażyć na złoto z obu stron.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…