Sałatka z selerem konserwowym i ananasem

Przepis na smaczną, lekko słodką sałatkę z selerem, ananasem, kukurydzą i porem.

Składniki:

  • słoiczek selera konserwowego
  • puszka kukurydzy
  • puszka ananasa
  • 4 jaja
  • średni por
  • 3-4 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Seler konserwowy, ananasa i kukurydzę konserwową dobrze odsączamy na sitku. Por kroimy w półplasterki lub kostkę, zalewamy gorącą wodą, odstawiamy na 10 minut, następnie odcedzamy i odsączamy na ręczniku papierowym. Ananasa kroimy w kostkę, seler na kawałki. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy majonez i przyprawy, mieszamy dokładnie.

salatka_seler_ananas

Print Friendly, PDF & Email