Szybka, smaczna i lekka sałatka z kapusty pekińskiej, ogórka, pomidora i mozzarelli.
Składniki:
Przygotowanie
Kapustę szatkujemy, posypujemy solą, ugniatamy i odstawiamy na 15 minut. Następnie z kapusty odciskamy wodę, która powstanie. Ogórka kroimy w półplasterki, pomidora w kostkę, ser mozzarella rozrywamy na mniejsze kawałki. Kukurydzę odsączamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, przyprawiamy i mieszamy dokładnie.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…