Sałatka z kapustą pekińską i mozzarellą

Szybka, smaczna i lekka sałatka z kapusty pekińskiej, ogórka, pomidora i mozzarelli.

Składniki:

  • mała kapusta pekińska
  • duża kulka sera mozzarella albo opakowanie małych
  • puszka kukurydzy
  • długi ogórek
  • 2 pomidory
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego

Przygotowanie
Kapustę szatkujemy, posypujemy solą, ugniatamy i odstawiamy na 15 minut. Następnie z kapusty odciskamy wodę, która powstanie. Ogórka kroimy w półplasterki, pomidora w kostkę, ser mozzarella rozrywamy na mniejsze kawałki. Kukurydzę odsączamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, przyprawiamy i mieszamy dokładnie.

salatka_kapusta

Print Friendly, PDF & Email