Prosty pomysł na obiad, ale za to bardzo smaczny, bo kto nie lubi podsmażanej kiełbaski z cebulką, a do tego ziemniaczki i ser żółty? Danie co prawda kaloryczne, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić 😉
Składniki:
Przygotowanie
Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy. Dodajemy do nich mleko i ubijamy tłuczkiem na gładką masę. Kiełbaski przekrawamy na pół, nacinamy plasterki i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Cebulę kroimy w piórka i dodajemy do kiełbasy. Cebulę i kiełbasę smażymy na złoto. W naczyniu żaroodpornym układamy gniazdka z ziemniaków (mi wyszły 4), na nich układamy po 2 kawałki kiełbaski i cebulę, posypujemy przyprawami i startym żółtym serem. Zapiekamy ok 25 min w temp 180 C.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…