Prosty pomysł na obiad, ale za to bardzo smaczny, bo kto nie lubi podsmażanej kiełbaski z cebulką, a do tego ziemniaczki i ser żółty? Danie co prawda kaloryczne, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić 😉
Składniki:
Przygotowanie
Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy. Dodajemy do nich mleko i ubijamy tłuczkiem na gładką masę. Kiełbaski przekrawamy na pół, nacinamy plasterki i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Cebulę kroimy w piórka i dodajemy do kiełbasy. Cebulę i kiełbasę smażymy na złoto. W naczyniu żaroodpornym układamy gniazdka z ziemniaków (mi wyszły 4), na nich układamy po 2 kawałki kiełbaski i cebulę, posypujemy przyprawami i startym żółtym serem. Zapiekamy ok 25 min w temp 180 C.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…