Lekkie, słodkie placuszki idealne na śniadanie. Jeden placuszek ma 218 kcal.
Składniki (na 6 placuszków):
Przygotowanie
Banany i twaróg dokładnie rozgniatamy (najwygodniej blenderem), dodajemy jajka, mąki, proszek, sok z cytryny i miksujemy wszystko na gładką masę. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy łyżką placuszki. Pieczemy ok 25 minut w temp 180 C.
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser, który zachwyca delikatnym połączeniem jasnego biszkoptu, makowego blatu,…
Gulasz segedyński to klasyczny, sycący obiad, który świetnie sprawdza się szczególnie w chłodniejsze dni. Delikatne,…
Ciasto Słonecznikowy Figlarek to połączenie puszystego, delikatnie korzennego biszkoptu, lekkiego kremu twarogowego i cudownie chrupiącego…
Bułki z parówką to jedna z tych przekąsek, które znikają szybciej, niż zdążysz wyjąć drugą…
Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji…
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…