Lekkie, słodkie placuszki idealne na śniadanie. Jeden placuszek ma 218 kcal.
Składniki (na 6 placuszków):
Przygotowanie
Banany i twaróg dokładnie rozgniatamy (najwygodniej blenderem), dodajemy jajka, mąki, proszek, sok z cytryny i miksujemy wszystko na gładką masę. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy łyżką placuszki. Pieczemy ok 25 minut w temp 180 C.
Surówka po kreolsku to idealny sposób, by w kilka minut ożywić każdy obiad. Świeże ogórki,…
Ciasto Sołtysa to jeden z tych wypieków, które robią wrażenie już od pierwszego spojrzenia. Warstwy…
Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to idealny pomysł na lekki, a jednocześnie…
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami to jedno z tych dań, które zawsze się…
Miękkie, puszyste i gotowe w niecałe 20 minut – te bułki twarogowe z air fryera…
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…