Biała kiełbasa zapiekana z pieczarkami i serem

Jeśli ktoś lubi białą kiełbasę, na pewno ten przepis przypadnie mu do gustu.

Składniki:

  • 5-6 białych kiełbas parzonych
  • 200 g pieczarek
  • cebula
  • 150 g sera żółtego
  • jajko
  • łyżka musztardy
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • sól, pieprz, papryka ostra

Przygotowanie
Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie przekładamy do miski, dodajemy śmietanę, musztardę, starty ser żółty, przyprawy i wbijamy jajko. Wszystko mieszamy na jednolitą masę.
Kiełbaski nacinamy wzdłuż u wypełniamy nacięcia farszem. Przekładamy je do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok 45 min w temp 180 C.

biala_pieczarki

Print Friendly, PDF & Email