Pyszna pieczeń z mięsa wieprzowego, którą można podać zarówno na ciepło do obiadu, jak i na zimno na kanapki.
Składniki:
Marynata:
Przygotowanie
Wszystkie składniki na marynatę wkładamy do miseczki i dokładnie mieszamy. Ząbki czosnku obieramy, jeśli są duże przecinamy na pół. Mięso nakłuwamy ostrym nożem na głębokość 4-5 cm i w otwory wciskamy czosnek. Staramy się nacinać mięso w jednakowych odległościach, aby czosnek był rozłożony równomiernie na całej pieczeni.
Tak przygotowane mięso przekładamy do folii aluminiowej, smarujemy marynatą, zawijamy folią i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Zamarynowane mięso wkładamy do piekarnika (owinięte w folii) nagrzanego do 180 C i pieczemy 40-50 minut. Po tym czasie odwijamy folię i pieczemy jeszcze około 15 minut.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…