Wariacja na temat tradycyjnych placków ziemniaczanych. Takie placki podaję z sosem czosnkowym.
Składniki:
Przygotowanie
Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Ziemniaki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odciskamy z nich wodę, dodajemy pieczarki z cebulą, jajko, mąkę i przyprawy. Mieszamy na jednolitą masę. Na wyłożoną papierem do pieczenia i posmarowaną olejem blaszkę układamy placuszki. Pieczemy je w 200 C przez ok 20 min, następnie wyjmujemy blaszkę, odwracamy je na drugą stronę i pieczemy jeszcze ok 15 min.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…