Przepis na smaczne i syte placuszki z twarogu. Podałam z powidłami śliwkowymi.
Składniki:
Przygotowanie
Do miski wkładamy ser i rozkruszamy widelcem. Następnie dodajemy jajka, śmietanę, cukier, ostudzone masło, mąkę i miksujemy blenderem na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy ciasto, lekko rozpłaszczamy, aby uformowało się w placuszki. Smażymy z obu stron na złoto i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Miękkie, puszyste i gotowe w niecałe 20 minut – te bułki twarogowe z air fryera…
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
View Comments
Czy make przenna mozna zastapoc inna?
Można dać dowolną mąkę, którą lubimy.