Przepis na nieco nietypowe (ja przynajmniej wcześniej takich nie jadłam) krokiety z ryżem. Są bardzo smaczne, najlepiej smakują podane z barszczem.
Składniki:
Naleśniki:
Nadzienie:
Ponadto:
Przygotowanie
Wszystkie składniki na naleśniki przekładamy do miski i miksujemy lub ubijamy trzepaczką. Odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę również drobno siekamy. Cebulę podsmażamy na oleju, następnie dodajemy pieczarki i smażymy do odparowania płynu. Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu w osolonej wodzie. Pieczarki i ryż łączymy ze sobą, przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy dokładnie.
Na każdym naleśniku rozsmarowujemy łyżkę farszu. Zawijamy do środka brzegi naleśnika. Następnie zwijamy rulon, formując tym samym krokiety. Tak przygotowane krokiety obtaczamy w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażymy na oleju z wszystkich stron do zrumienienia.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…