Przepis na pyszną wegańską pastę kanapkową z fasoli.
Składniki:
Przygotowanie
Na wieczór przed planowanym przygotowaniem pasty, fasolę zalewamy zimną wodą. Na drugi dzień zmieniamy wodę i gotujemy fasolę do miękkości około 1,5 h.
Cebulę kroimy w kostkę, jabłko ścieramy na tarce. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, jabłko, liście laurowe, ziele angielskie, jałowiec i goździki. Dusimy na małym ogniu do zezłocenia się jabłka i cebuli. Przyprawy usuwamy.
Do odcedzonej i wystudzonej fasoli dodajemy sos sojowy i wodę i miksujemy blenderem. Jeśli masa będzie zbyt sucha, dolewamy jeszcze wody. Następnie dodajemy jabłko z cebulą, majeranek, sól i pieprz. Mieszamy dokładnie i odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…