Szybka, bezmięsna zapiekanka z ryżem i warzywami.
Składniki:
Przygotowanie
Ryż gotujemy w osolonej wodzie, wg instrukcji na opakowaniu. Cebulę kroimy w drobną kostkę, marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę i marchew podsmażamy, następnie dodajemy szpinak. Kiedy szpinak się odmrozi, dodajemy śmietanę i dusimy przez chwilę. Do warzyw dodajemy ugotowany ryż, przyprawy i kukurydzę. Mieszamy dokładnie i wykładamy do naczynia żaroodpornego. Wierzch posypujemy startym serem lub wylewamy na niego roztrzepane jajka. Całość zapiekamy około 20 min w temp 180 C.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…