Przepis na pyszną zapiekankę ziemniaczaną, która nie wymaga wielu składników.
Składniki:
Przygotowanie
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, aż będą miękkie, ale nierozpadające się. Studzimy i obieramy ze skórki. Por i cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni. Ziemniaki kroimy w plasterki i wykładamy na dnie naczynia żaroodpornego. Na nie układamy por z cebulą. Jajka roztrzepujemy widelcem, dodajemy śmietanę, starty ser żółty i przyprawy. Mieszamy. Sosem jajecznym polewamy zapiekankę. Całość zapiekamy około 25 minut w temp 180 C. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…