roladki schabowe
Prosty przepis na pyszne, kruche cebulowe roladki schabowe z ogórkiem kiszonym. Swój wyraźny cebulowy smak zawdzięczają marynacie z mleka i cebuli. Idealnie nadają się na niedzielni obiad, albo jako ciepła przekąska na imprezie.
Schab rozbijamy na cienkie plastry. Przekładamy go do miseczki, zalewamy mlekiem i dodajemy pokrojoną w plastry cebulę. Odstawiamy do lodówki na 12 godzin.
Dwie cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na złoto. Ogórki kroimy w paski. Z lodówki wyjmujemy schab, odsączamy z mleka, posypujemy solą i pieprzem. Na plastrach rozsmarowujemy po łyżeczce musztardy i cebuli, układamy ogórka kiszonego. Całość zawijamy w roladę, obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron na złoto.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…