sałatka warstwowa z tuńczykiem
Smaczna, lekka sałatka warstwowa z tuńczykiem, warzywami i sosem czosnkowym. Świetnie sprawdzi się na imprezowym stole. Zamiast tuńczyka można dodać szynkę konserwową, też będzie pasować.
Sos:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kotkę. Groszek, kukurydzę i tuńczyka odsączamy z zalewy. Paprykę kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy. Rzodkiew ścieramy na tarce. Jogurt i majonez łączymy ze sobą, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, musztardę i przyprawy. Mieszamy dokładnie.
W przezroczystej misce układamy kolejno: tuńczyk, kukurydza, papryka, groszek, jajka, sos czosnkowy, rzodkiew i szczypiorek.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…