Młoda kapusta ze śmietaną
W sezonie wiosennym nie może zabraknąć tej potrawy. Młoda kapusta ze śmietaną to niezwykle proste i pyszne tradycyjne polskie danie. Idealny dodatek do młodych ziemniaków.
Kapustę szatkujemy. W garnku rozpuszczamy masło i wsypujemy kapustę. Zalewamy ją szklanką wody i dusimy pod przykryciem 20 minut. Po tym czasie dodajemy sok z cytryny, sól i pieprz. Mieszamy. W razie potrzeby podlewamy jeszcze wodą. Następnie kapustę dalej dusimy do miękkości jeszcze około 20 minut. Pod koniec gotowania dodajemy posiekany koperek i śmietanę wymieszaną z mąką.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…