ciasto jogurtowe z truskawkami
Lekkie ciasto z pieczonego jogurtu i truskawkami to wyśmienita propozycja na szybki i prosty letni deser. Przepis na ciasto jogurtowe z truskawkami przyda się w sam raz na zakończenie sezonu truskawkowego.
Do miski wkładamy jogurt, erytrytol i budynie w proszku. Krótko miksujemy do połączenia się składników. Białka ubijamy na sztywną pianę i przekładamy do masy jogurtowej. Delikatnie mieszamy łyżką. Truskawki czyścimy, odrywamy od nich szypułki, przekrawamy na pół i obsypujemy mąką ziemniaczaną. Masę jogurtową przekładamy na blaszkę (moja ma wym. 24×24 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównujemy. Truskawki układamy w na wierzchu w równych odstępach. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160°C i pieczemy ok. 60 minut.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…
View Comments
Te budynie mają być na 1/2 litra mleka?
Tak, te standardowe paczki.
Półtora litra jogurtu??
Tak, przecież wyraźnie pisze ;)