Skrzydełka w miodzie i keczupie

Skrzydełka w miodzie i keczupie

Skrzydełka w miodzie i keczupie robi się szybko i smakują wyśmienicie. Idealne na obiad czy jako ciepła przekąska na imprezie.

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek
  • 4 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz, papryka wędzona

Przygotowanie

W miseczce przygotowujemy marynatę: mieszamy ze sobą ketchup, miód, olej oraz przyprawy. Marynatą polewamy skrzydełka (najpierw odcinam z nich lotki) i dokładnie mieszamy całość. Skrzydełka odstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc. Następnie skrzydełka wraz z marynatą przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy pod przykryciem w temp 180 C przez 45 minut, następnie zdejmujemy przykrycie i pieczemy jeszcze 15-20 minut.

Skrzydełka w miodzie i keczupie
Skrzydełka w miodzie i keczupie
Podsumowanie
recipe image
Nazwa przepisu
Skrzydełka w miodzie i keczupie
Autor przepisu
Opublikowano
Czas przygotowania

Zostaw Odpowiedź

Udostępnij na: