Leczo z cukinią
Leczo z cukinią to pyszne, letnie danie z dużą ilością warzyw. Smakuje również bardzo dobrze po ponownym odgrzaniu, dlatego można je przygotować dzień wcześniej.
Robiłam już leczo w różnych wersjach i z przeróżnymi dodatkami, ale to robię najczęściej, gdyż nie wymaga wielu składników, a jest naprawdę bardzo dobre. Jest również bardzo proste do zrobienia, jedyną trudnością, jaka może wyniknąć to przypilnowanie, aby cukinia się zbytnio nie rozgotowała.
Cebulę kroimy w piórka, kiełbasę w kostkę. Oba składniki podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Następnie dodajemy pokrojoną w paski paprykę i podsmażamy około 5 minut. Po tym czasie dodajemy cukinię pokrojoną w dość dużą kostkę (jeśli cukinia jest młoda, nie trzeba jej obierać ze skórki). Całość zalewamy passatą pomidorową i dusimy około 15-20 minut od czasu do czasu mieszając, aż wszystkie warzywa będą miękkie, ale cukinia nie będzie się rozpadać. Pod koniec duszenia dodajemy ketchup i przyprawy.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…