Leczo z cukinią
Leczo z cukinią to pyszne, letnie danie z dużą ilością warzyw. Smakuje również bardzo dobrze po ponownym odgrzaniu, dlatego można je przygotować dzień wcześniej.
Robiłam już leczo w różnych wersjach i z przeróżnymi dodatkami, ale to robię najczęściej, gdyż nie wymaga wielu składników, a jest naprawdę bardzo dobre. Jest również bardzo proste do zrobienia, jedyną trudnością, jaka może wyniknąć to przypilnowanie, aby cukinia się zbytnio nie rozgotowała.
Cebulę kroimy w piórka, kiełbasę w kostkę. Oba składniki podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Następnie dodajemy pokrojoną w paski paprykę i podsmażamy około 5 minut. Po tym czasie dodajemy cukinię pokrojoną w dość dużą kostkę (jeśli cukinia jest młoda, nie trzeba jej obierać ze skórki). Całość zalewamy passatą pomidorową i dusimy około 15-20 minut od czasu do czasu mieszając, aż wszystkie warzywa będą miękkie, ale cukinia nie będzie się rozpadać. Pod koniec duszenia dodajemy ketchup i przyprawy.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…