Soczysta pieczeń drobiowa do chleba
Soczysta pieczeń drobiowa do chleba to bardzo prosty i szybki przepis na pyszny dodatek do kanapek. Świetnie zastąpi wędlinę czy pasztet ze sklepu, które mogą być pełne niepożądanych i niezdrowych dodatków, gdyż jest od nich o wiele zdrowsza, a do tego bardzo smaczna. Pieczeń można podać również na ciepło z ulubionym sosem, np. koperkowym lub pieczeniowym i ziemniakami jako danie na obiad.
Cebule obieramy, kroimy w plastry i podsmażany na patelni z rozgrzaną łyżką oleju na złoty kolor. Mięso kroimy na kawałki, które zmieszczą się do maszynki do mielenia. Bułkę rwiemy na mniejsze kawałki i zalewamy mlekiem. Odstawiamy ją na kilka minut, aby nasiąknęła, następnie odciskamy z nadmiaru mleka. Mięso z kurczaka i indyka, cebulę i bułkę mielimy w maszynce do mięsa na drobnych oczkach. Do masy dodajemy jajka, kaszę manną i przyprawy. Mieszamy dokładnie ręką przez kilka minut na jednolitą masę. Mięso przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki i pieczemy przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C z funkcją termoobiegu. Odstawiamy do ostygnięcia.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…