Makaron z mięsem mielonym po chińsku – błyskawiczne danie na obiad
Makaron z mięsem mielonym po chińsku to bardzo szybkie do zrobienia i niewymagające wiele pracy danie, które można podać na pyszny obiad dla wielbicieli azjatyckich smaków. W pół godziny możecie przygotować pyszny posiłek, który świetnie smakuje, a jest tańszy niż ten zamówiony w knajpce z chińskim jedzeniem.
Wystarczy ugotować makaron, a w międzyczasie podsmażyć mięso z gotową mieszanką chińską na patelni. Następnie do mięsa dodajemy bulion, pomidory i inne dodatki i całość dusimy około 10 minut. Na koniec makaron mieszamy z sosem i podajemy.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Mięso mielone wrzucamy na patelnię z rozgrzanymi dwoma łyżkami oleju. Podsmażamy, aż zacznie nabierać brązowej barwy. Wrzucamy mieszankę chińska, nakrywamy pokrywką i smażymy, aż warzywa się odmrożą. Na patelnię wlewamy bulion, passatę pomidorową, dodajemy przyprawy, sos sojowy i słodki sos chili. Całość dusimy na wolnym ogniu bez przykrycia przez około 10 minut, aż warzywa będą miękkie, a sos nieco zgęstnieje.
Chińszczyznę mieszamy z makaronem i przekładamy na talerze. Dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i posypujemy uprażonym na suchej patelni sezamem.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…